HEM Antecknat Till salu Hingst Kontakt
 Storsudrets Islandshästar
                                                                                                           
Ston Fölning, Grani

Här är några fina ston som använts i vår avel. Vi lägger stor vikt vid att endast använda riktigt bra ston som har lätt för  tölt och är bra ridhästar. Ett mycket bra temperament är väldigt viktigt. Vi har inte någon häst med eksem.

 

Gloð frá Reykjarhóli importerades -89 och gav oss tre fina stoföl; Tófa, Vaka och Kola. Kola finns kvar här hemma och är en härlig ridhäst. Tófa och Vaka har fått nya ägare på Gotland och rids regelbundet.

första dagen glaumur

Även Kolskeggur och Glaumur är Gloðs avkommor.

Gloð var bedömd på Island i andra klass. Tyvärr finns hon inte längre kvar. Sommaren -05 bröt hon olyckligtvis ett ben och vi fick ta det tunga beslutet att avliva henne. Det var en stor förlust.

 

Venus från Storsudret,

barnbarn till Gloð    

Venus är fux med stjärn och snopp (liten vit prick på mulen). Hon tillhör inte de största hästarna, knappt 130 cm, men rejäl i typen. Bred, stark rygg och kraftiga ben.

Sommaren 2008 fick Venus stofölet Iðunn. 

2010 föddes Viðar.

venus

Foto: Ingrid Wahlén

Venus är född 2003  e. Glókollur frá Þvera 1:a-klass, u. Tófa från Sibbjens. Hennes morfar är elithingsten Fákur frá Saudarkróki. Hennes mormor är Gloð frá Reykjarhóli.

 

 

Birta frá Viðidal IS 1997257646      

Birta har en ovanlig färg, vitblackskäck. Hon har både skäckanlag, blackanlag och gulanlag, samt mycket man och svans som ofta slår igenom på hennes avkommor. Hon har ett underbart temperament.

 

Birta är född på Island -97 e. Hilmir frá Sauðárkróki u. Gletta frá Gerðum.

I hennes stamtavla återfinns Ófeigur frá Flugumýri som fått avelspremier på Island och räknas som en av de verkligt stora avelsmatadorerna. Han är både morfar och farfar.

cimg1224

 

Birta har fått  sex fina avkommor; Gletta, Gandur, Lokka, Nói, Lýsingur och

Ljósi.

 

 

Kola från Sibbjens

Kola är ett svart sto född -95, som använts som ridhäst.Hon är en egen uppfödning e. Svalur frá Glaesibae, u. Gloð frá Reykjarhóli.

 

Kola har fått Stari, född -05.

På senare år har hon fått Skvetta, f. -12 och Flúga f.- 13.